Viktigt med flyttstädning

Svabb dras på mörkt golv

Det finns en tydlig paradox då det kommer till en flyttstädning. För den som flyttar ut – och som ska utföra en flyttstädning – så är den inte alls viktig. Detta ställt mot hur den som ska flytta in i bostaden och där vikten av en korrekt flyttstädning är direkt avgörande för det första intrycket.

Paradoxen? Ja, den ligger i sakens natur. Den som flyttar ut ska nämligen också flytta in någonstans och kommer då att ställa extremt höga krav på att en flyttstädning är utförd och detta enligt konstens alla regler. Så enkelt är det. Vi ser till oss själva i första hand och flyttstädning är definitivt inget undantag.

Det är väl bara att städa? Visst, men då glömmer man också att denna typ av städning är extra allt. Du måste städa varenda skrymsle och vrå i bostaden, fönstren ska putsas, avloppet rensas, toaletter rengöras, spis och ugn ska vara skinande rena. Kort och gott: för att möta de högt ställda kraven som finns på en flyttstädning så måste man lägga ner tid och arbeta hårt.

Något som står i kontrast med det uppenbara: har man flyttat så ligger fokuset på att komma in i den nya bostaden och börja installera sig där. Det ligger inte på att återvända till den gamla lägenheten i Stockholm med en dammsugare, en skurhink och allehanda rengöringsmedel i syfte att utföra en flyttstädning.

Ta professionell hjälp med flyttstädning i Stockholm

Om man väljer att inte utföra denna obligatoriska handling – eller fuskar sig igenom den – så kan man också få ett straff som innebär att man får betala en summa till köparen av bostaden. Det handlar om en relativt hög summa som man inte kommer undan. Då är det bättre att inse att man kanske inte har vare sig lust eller ork att städa ur bostaden och istället anlita en städfirma som genomför den flyttstädning i Stockholm man är ålagd att göra.

En professionell städning kostar förvisso pengar, men långt ifrån vad summan som man kan tvingas betala om man missköter den ligger på. Dessutom kan man använda rut-avdraget och genom detta dra av halva kostnaden. Det är definitivt en tilltalande lösning att överväga i samband med en flytt.

Du kan, helt enkelt, lämna din gamla bostad med huvudet högt och vara trygg med att din flyttstädning sker enligt konstens alla regler och där den nya ägaren kan flytta en på ett smidigt sätt; på samma smidiga sätt som du själv vill göra. Ta professionell hjälp, det tjänar alla på.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *