Tre saker att tänka på när man anordnar företagsevent

De flesta företag kommer någon gång stå inför att planera ett företagsevent. Det kan röra sig om invigning av nya lokaler, ett jubileum eller en produktlansering. Oavsett typ av event finns det arrangörer som hjälper till att planera och projektleda evenemang för företag. Trots att dessa eventföretag kan hjälpa till med allt finns det fortfarande några saker som kan vara bra att tänka på när det är dags att anordna event för ert företag.

1. Välj en erfaren arrangör

Att välja en arrangör som har erfarenhet är viktigt, av flera anledningar. Dels innebär erfarenhet att arrangören har förståelse för att utmaningar och behov kan dyka upp snabbt. Erfarna eventföretag är också i regel mer flexibla eftersom de har varit med förr. Eftersom företagsevent ofta involverar olika leverantörer är erfarna arrangörer med stort kontaktnät att föredra.

2. Tänk ut mål och syften med eventet

Alla företagsevent är olika eftersom alla företag har olika särskilda behov och önskemål. Innan ni kontaktar en arrangör att ta hjälp av kan det vara bra att skriva ned mål och syfte med ert event. Det gör planeringen av eventet lättare för både er och eventföretaget. Då kan man få en tydlig vision om eventet och först då kan man göra eventet så bra som det kan vara.

3. Välj en arrangör som är med hela vägen

Eventföretag arbetar ofta på olika sätt. Många väljer att bara fokusera på att vara närvarande under eventet. Det är inte helt lyckat, eftersom arbetet innan och efter företagseventet kan vara minst lika viktigt som eventet i sig. Innan ni bestämmer vilken arrangör ni väljer att arbeta med är det därför viktigt att försäkra sig om att arrangören kommer finnas vid er sida innan, under och efter eventet.
En erfaren eventarrangör som är med hela vägen är Aktivera. Aktivera är ett företag baserat i Sundsvall och hjälper alla typer av företag med deras event. De finns där för er att bolla idéer och tankar med och lyssnar till samtliga behov och åsikter. På deras hemsida www.aktivera.com kan ni läsa mer om företaget och deras erbjudande.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *