Svårt att hitta rätt i behandlingsdjungeln i Stockholm

kiropraktor stockholm

Ryggont eller andra problem med rörelseapparaten är vanliga nuförtiden. En av anledningarna är att vi spenderar väldigt mycket tid sittande, inte minst framför datorskärmar. Men trots att detta är ett av våra vanligaste folkhälsoproblem är det inte lätt att veta vart man ska vända sig med den här sortens åkommor.

Till skillnad från när det gäller till exempel tandvärk, eller alla de symtom vi normalt uppsöker en läkare för, så finns det ett stort “vad gör jag nu?” över en plötslig ryggsmärta. Behandlingsmetoderna är flera, och det är inte lätt för lekmannen att kunna navigera i det här sammanhanget.

För när det gäller den här sortens problem är det åtminstone tre etablerade behandlingsformer som konkurrerar om uppmärksamheten: Kiropraktik, sjukgymnastik, och naprapati. Dessutom tillkommer ett antal olika behandlingsmetoder som räknas som mer alternativa, där bland annat akupunktur ingår.

Alla de tre nämnda behandlingsformerna kräver gedigen utbildning. De har lite olika fokus, och lite olika starka sidor. De överlappar varandra, men behöver inte nödvändigtvis konkurrera. För en lekman är det dock ofta närmast omöjligt att separera metoderna, och veta vilken som passar bäst för just dennes situation.

En bra start är att besöka en kiropraktor. De arbetar med helheten, och kan se vad som behöver göras härnäst, och vilka olika behandlingar som kan vara till nytta för just ditt problem. En kiropraktor med mottagning i Stockholm är Matton Jernberg. Du kan hitta mer information om dem på deras hemsida www.mattonjernberg.se.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *