Städföretag

Den lilla lastbilen körde förbi i hög hastighet och stannade inte ens för rött vid övergångsstället. En man hoppade undan och undkom att bli påkörd av bilen. En äldre dam med rollator skrek så högt hennes trötta lungor förmådde efter bilen och dess förare. På sidan av bilen stod namnet på ett städföretag som de båda kände till mycket väl. Det var inte så bra reklam för företaget. Men om de bara visste vad som föregicks inne i bilen hade de inte varit arga. I förarhytten till den lilla lastbilen satt en man och körde bilen medan hjärtat dunkade och pannan var blank av svett.

Bredvid honom satt en kvinna och kippade efter luft. Hon hade stått uppe på en stege när de utförde ett städjobb på ett kontot och så hade hon ramlat ner och landat på armen. Den stod nu ut från axeln i en onaturlig vinkel och hon kved av smärta. Mannen körde för allt vad han var värd för att så fort som möjligt komma fram till sjukhuset som lyckligtvis inte låg alltför långt bort. Även om sträckan just nu kändes som att han var tvungen att köra några varv runt jorden visste han att de hade varit tur i oturen att det hände på just det kontoret de befunnit sig på. Den lilla lastbilen kör mot ännu ett rödljus och sladdar sedan in på parkeringen framför sjukhuset. Mannen springer runt bilen, öppnar kvinnans dörr och hjälper henne ut.

Försiktigt leder han henne framåt samtidigt som tårarna rinner nerför hennes kinder. Varje steg känns som en kniv i axeln. Men hon kämpar vidare och tar sig hela vägen in till akuten där det lyckligtvis inte sitter så många människor. Efter en liten väntan får hon hjälp och två läkare tar tag i hennes arm och får gemensamma krafter armen rätt igen. I stunden de drar tillbaka hennes arm färdas hennes skrik över väntrummet och det går en kollektiv rysning genom de väntande.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *