Missfärgningarna ökar – men det finns hjälp!

Tandblekning

Ökad konsumtion av kaffe, snus och läsk gör att behovet av tandblekning ökar drastiskt. Tur att det finns duktiga specialister som kan hjälpa till!

Tandblekning är ett allt vanligare ingrepp för svenska tandläkare. Att dricka kaffe är en del av vår kultur i Sverige och något som förgyller vår tillvaro och inte minst våra mornar. Men kaffedrickandet har en baksida också. Ju mer kaffe, desto större chans att få missfärgningar på tänderna. Samma gäller för tedrickare där framför allt grönt te är den största boven. Snus och rökning har samma effekt. Lägg därtill ökad konsumtion av läsk bland våra unga så förstår man snabbt varför fler och fler väljer att bleka sina tänder någon gång i livet.

Fåfänga är antagligen en annan anledning i att allt fler gör tandblekning och betydelsen av ett vitt och vackert leende blir allt tydligare ju mer fokus vi lägger på utseende. Men vackra, fräscha och vita tänder har också en mer reell betydelse i våra liv, för utan ett leende vi tror på och vågar visa är det svårt att känna sig självsäker.

Det finns de som kan hjälpa till!

Tandblekning ingår i en kategori inom tandvården som heter estetisk kirurgi. Det innebär den typ av tandvård som påverkar patientens utseende och i förlängningen hela livet. Förutom tandblekning ingår även tandreglering, implantat och inlägg i det som kallas estetisk tandvård.

Tandblekningen är i slutändan en behandling som förgyller livet för en stor mängd människor varje år. Allt fler tandläkare blir förbättrar sina kunskaper inom estetisk tandvård och chanserna att få hjälp med sina missfärgningar är lyckligtvis stora! Bara i Stockholm finns kliniker som är specialister på tandblekning, med erfarna och certifierade tandläkare en uppsjö av nöjda kunder, alla med vita, vackra och friska tänder!

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *