Många jobb inom digital marknadsföring

jobb inom digital marknadsföring

Jobb inom digital marknadsföring är långt ifrån mättad. Snarare är det så att den utvecklas, och mer och mer nya arbetsbeskrivningar börjar dyka upp. Så hur landar man drömjobbet? Här är tre, ganska fundamentala tips om hur du ökar dina chanser till att få jobbet du vill ha.

1. Skriv en bra jobbansökan

En bra jobbansökan leder egentligen bara till nästa steg, anställningsintervjun, men är ett i sammanhanget ofta viktigt dokument, vilket gör att det kan vara värt att lägga lite tid på att bemästra. Det är också mindre och mindre vanligt att man arbetar på samma arbetsplats hela livet, så förmågan att formulera en bra jobbansökan och ett bra CV kan vara viktig för att kunna navigera på arbetsmarknaden på ett effektivt sätt.

2. Spika jobbintervjun

På samma sätt som en bra förmåga att skriva ett CV eller en jobbansökan kommer gynna dig under hela ditt arbetsliv, så gäller samma logik ett annat obligatoriskt moment, anställningsintervjun. Denna, ofta från båda håll rätt neurotiska första dejt, är full av formalia och standardiserade moment, och det gäller att hitta rätt balans mellan det formella och det informella samtalet. Detta kan egentligen bara nås via erfarenhet. Övning ger färdighet, helt enkelt.

3. Nätverka mer och bättre

Många jobb tillsätts via andra sätt än via de traditionella kanalerna. Ofta används företagets medarbetares nätverk. På så vis får man personer med tillförlitliga referenser, och anställningsprocessen går snabbare. Kom ihåg att alla du träffar är en potentiell tipsare och kontakt, inte bara de som du vet jobbar inom din bransch. Var tydlig med att uttrycka vad du jobbar med till alla du träffar. På så vis gör du dig potentiellt tillgänglig för betydligt fler jobb än om du bara söker bland publicerade jobbannonser.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *