Leie bolig i Oslo – bedre enn å eie?

Få av oss kjenner til de virkelige kostnadene med eiendom før vi selv har kjøpt bolig. Har du hittil måtte nøye deg med å leie bolig i Oslo, men vurderer å kjøpe, er sjansen stor for å møte på økonomiske overraskelser så snart du har fått nøkkelen.

Mange har en forestilling om at det vil være mest gunstig å eie fremfor å leie bolig i Oslo.

Vel – er dette alltid tilfellet?

  • Vedlikeholds- og reparasjonskostnader

Som leietaker vil du i så fall møte på svært få av dem. Leier du bolig i Oslo vil som regel husverten stå ansvarlig for nødvendig vedlikehold og reparasjon – både utførelsen og kostnaden.

  • Utgifter til eiendomsskatt

Velger du å leie bolig i Oslo fremfor å eie kan du også distansere deg fra politiske debatter vedrørende skattlegging av eiendom i din kommune. Som leietaker vil dette uansett ikke berøre deg og din økonomi.

  • Svingninger i boligrenten

Har man ikke bundet boligrenten, kan denne som kjent finne på å stige til værs! Mange førstegangskjøpere har brent seg på uforutsette rentekostnader. Leier du derimot bolig i Oslo slipper du unna både kostbare renter og nedbetaling av gjeld.

  • Lavere og forutsigbare boutgifter

Husleien indeksreguleres som regel årlig. Dette er i hovedsak den type økte utgifter du må forholde deg til. Som leietaker betaler du heller ikke forsikring på bygningen – du trenger kun å tegne en rimelig innboforsikring. Felleskostnader er innbakt i husleien, og er du heldig, leier du en bolig i Oslo med sentralfyring og varmtvann inkludert!

Å korttidsleie Oslo gir deg dessuten større fleksibilitet til å oppgradere eller nedgradere i størrelse og standard, ut ifra økonomi og ønsker. Flytt når det passer deg best, uten å ta hensyn til fall i boligverdien.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *