Led belysning till fordon

LED belysning

Led belysning har funnits länge, men det som är relativt nytt är att man nu kan få kraftigare ljus ur dem, och att de sitter på en sockel som liknar glödlampans. Led-ljus har lång hållbarhet, och håller upp till 50 gånger längre än en glödlampa under rätt förhållanden.

Det är bland annat en stor fördel att använda sig av led som bakljus, då en diodlampa tänds betydligt snabbare än en glödlampa, i storleksordningen 100 till 1000 gånger fortare. I en hastighet på 110 km/h innebär detta att en bakomvarande bil ser dig 6 meter tidigare. Vid 80 km/h är motsvarande siffra 4 meter.

Dessutom förbrukar en diodlampa mellan 10-15 gånger mindre ström än glödlampan. Generatorn blir tyngre att dra runt ju mer ström som går åt. Detta gör att du måste gasa mer för att köra i samma hastighet. Även om detta kan verka marginellt är det många bäckar små som gäller när det gäller miljö- och energifrågor.

Belysning för olika ändamål

Led belysning kan användas till både bakgrund, extraljus och ljusramper. Medan inköpspriset på en Led-lampa är lite högre än till exempel en lågenergilampa, så sparar man in mycket pengar på den ökade livslängden och minskade energiförbrukningen.

Men det finns också andra fördelar. En led extraljusramp till din bil kan gör till exempel att bilen får en mer attraktiv stil och ett lite mer spännande utseende, vilket också ökar värdet på bilen.

Om du letar efter Led ljus till din bil är Bilupplysningen.se ett bra alternativ. Här finns en rad olika märken och prisklasser och kunnig personal som kan svara på dina frågor. Det finns också en virtuell guide på hemsidan som kan guida dig till rätt köp för dig och din bil, oavsett plånbok.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *