KBT i Stockholm

KBT i Stockholm

Bor du i Stockholm och funderar på att börja gå i KBT? KBT står för Kognitiv beteendeterapi och är en terapiform med stor effektivitet mot ångest och depression. Men KBT kan även appliceras som lösning på en rad andra problem.

Hur kan KBT hjälpa dig?

Till skillnad från andra terapiformer så är KBT en högst praktiskt sådan då KBT kortfattat handlar om att ersätta negativa tanke- och beteendemönster med nya. Här är två exempel på hur KBT kan hjälpa dig:

  • KBT ger dig självinsikt. Ett av grundantagandena inom KBT är att förändringar av tankemönster kan ge både känslomässiga och beteendemässiga förändringar. Och för att göra positiva förändringar krävs det att du är medveten om vad du måste förändra. Genom att göra dig medveten om vad som får dig att må dåligt får du en ny insikt i dig själv och kan därefter börja ta stegen mot förbättring.
  • KBT ger dig goda verktyg för förbättring. A & O inom KBT är att få dig att ändra dina negativa beteenden till positiva. KBT är således en aktiv terapiform som kräver mycket av dig som klient. Din terapeut kommer t.ex. att ge dig hemläxor. Dessa kan bestå av att du får olika uppdrag i vardagen som består av att göra något som du vanligtvis undviker eller fruktar. Sedan diskuterar du och din terapeut utfallet av händelsen och gå vidare därifrån.

Vad bör man tänka på inför KBT i Stockholm?

Eftersom Stockholm är en stor stad så finns det KBT att få från flera håll. Man kan t.ex. få KBT genom den statliga sjukvården, och man kan välja att gå till en privat mottagning. Det bästa är att man utgår ifrån orsaken till varför man vill gå i KBT och bestämmer sig för terapeut utifrån det. Lycka till!

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *