Guide: Installera ett trådlöst nätverk

wifi nätverk

Ska du installera ett trådlöst nätverk hemma? Idag är det i stort sett standard att ett wifi-nätverk hemma. Fler och fler typer av enheter kan koppla upp sig, bland annat datorer, telefoner, surfplattor, TV-apparater och spelkonsoler.

Men hur går man tillväga för att installera ett trådlöst nätverk? Det ska vi besvara i den här steg-för-steg-guiden. I slutet bjuder vi också på ett tips för om installationen inte går som den ska.

1. Använd rätt router i ditt nätverk

Att hitta rätt router för ditt nätverk är A och O eftersom routern är hjärtat i ditt trådlösa nätverk. Kontrollera redan vid inköpet att den klarar att leverera den bandbredd som ingår i ditt internetabonnemang. Har du en stor bostad är detta ännu viktigare eftersom det kan variera stort mellan olika routrar hur långt signalstyrkan når.

2. Installera router och nätverk

Eftersom det finns många olika routrar är det svårt att ge generella instruktioner som gäller för alla routrar. För att försäkra dig om att få ut maximal kapacitet rekommenderas att läsa instruktionsboken som följde med i routerns låda.

De flesta nya routrar fungerar på så sätt att ett nytt trådlöst nätverk dyker upp när du kopplar in routern. Kontrollera att namnet på det nya trådlösa nätverket stämmer överens med det namn som står på baksidan av routern, på en klisterlapp. Vanligtvis står det “Wifi Name”, “SSID” eller någon variant av dessa. Lösenordet till nätverket hittar du också på baksidan av routern.

3. Få ut maximal kapacitet av ditt nätverk

Det finns många inställningar i datorn som kan hjälpa dig att få ut maximal hastighet av ditt trådlösa nätverk. Många hoppar över detta viktiga steg i brist av tid, energi eller intresse. Detta kan leda till att du inte får ut den effekt som din internetanslutning klarar av. Om du vill surfa trådlöst så snabbt som möjligt rekommenderar vi att du tar kontakt med ett IT-support-företag.

I Stockholm är Min Datorsupport branschledande och har mycket gott betyg från sina kunder. Min Datorsupport skickar alltid ut samma tekniker till samma kunder, vilket gör hembesök snabba och effektivt. Dessutom har de en support öppen dygnet runt för att du ska få hjälp så snabbt som möjligt. Du når dem på deras hemsida www.MinDatorsupport.se. Ta kontakt idag via telefon, mail eller via kontaktformuläret på deras hemsida. Du hittar också Min Datorsupport på Facebook.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *