Fakturabelåning kan vara en smidig lösning

Fakturabelåning

En av de jobbigare aspekterna med att driva företag är om kunderna inte betalar i tid och måste påminnas. Det här är ju pengar ditt företag redan egentligen har, men ändå inte kan använda. Fakturabelåning kan vara en smidig lösning för företag som vill ha ett mer förutsägbart inflöde av pengar, och vara säker på att ha tillräcklig likviditet när moms eller löner ska betalas.

Fakturabelåning är en flexibel och enkel finansieringsform, där du belånar dina kundfordringar till ett företag, som sedan sköter administrationen. Detta behöver inte innebära sämre kundrelationer. Företaget som bevakar och hanterar fakturorna är lika investerade som du är i att dessa ska fungera, då din lönsamhet påverkar deras. De har alltså inget att vinna på att skrämma iväg kunder genom att sköta kundrelationer på ett osmidigt och otrevligt sätt.

Tvärtom, när du vet att du inte behöver engagera dig i den här biten, kan du lägga mer energi på de mer positiva aspekterna av kundkontakterna så att du kan bygga långvariga och lönsamma relationer med dina klienter.

Smidigare än ett banklån

För medelstora och små företag innebär bankernas långa handläggningstider ofta krångel när de behöver tillgång till likviditet med kort varsel. Dessutom kan villkoren ofta vara krångliga. En fakturabelåning är då oftast ett snabbare och smidigare alternativ för ditt företag.

Fakturabelåning innebär också stor flexibilitet, då du själv väljer vilka fakturor du vill belåna.

Betalningen sker genom att företaget du anlitar för belåningen tar ut en viss procent av fakturans värde som ersättning. Detta är en väldigt stor skillnad gentemot ett banklån, där du som kund månadsvis betalar ränta.

Ett företag som erbjuder den här typen av tjänst är Promentor Finans. Du kan hitta mer information om dem på deras hemsida www.promentorfinans.se.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *