ERP – en förutsättning för att företaget ska kunna växa

Har du alltid undrat vad ERP står för? Har du även förhoppningar om att öka företagets tillväxt? Läs vidare så kanske du får insikten du behöver för att sikta mot nya höjder för ditt företag!

ERP, eller Enterprise Resource Planning är ett komplicerat engelskt begrepp som egentligen är närmare vår vardag än man kan tro. Enterprise Resource Planning är en benämning på kategorin affärssystem, alltså de system som företag använder för dagliga processer i verksamheten som till exempel bokföring, projekthantering och hantering av kundkonton.

För alla företag med ambitioner om tillväxt och nya möjligheter eller affärer är ett välutvecklat ERP av stor betydelse. Utan ett väl fungerande och väl anpassat Enterprise Resource Planning-system är det svårt att organisera och administrera ett ökat antal av företag, kunder, ordrar och transaktioner.

Självklart kan företaget genomgå tillväxtperioder utan ett perfekt anpassat affärssystem, men huruvida det är en sund och hållbar tillväxt är en annan fråga. I längden blir det administration och organisering minst lika viktigt som försäljning och arbetet med att dra in nya kunder.

En av Enterprise Resource Plannings viktigaste funktioner är att samla all information på ett centralt ställe. Att slippa mängder av utspridda kalkylblad och transaktionspapper har ett större värde än man först kan tro och i längden är organisering av information och data en otroligt viktig del i verksamheten.

Genom att implementera ett anpassat Enterprise Resource Planning-system får man inte bara ordning och reda. Förutsatt att affärssystemet är skräddarsytt för den specifika verksamheten och dess behov kan det även ha direkt positiv inverkan på företagets besparingar och driftskostnader.

Ett av världens främsta ERP

Det vore oklokt att överskatta betydelsen av ett väl fungerande Enterprise Resource Planning-system. Effektiviteten förbättras, samarbetet och kommunikationen medarbetare emellan blir enklare, driftskostnader blir lägre och besluten bättre.

Ett ERP som till högsta grad är anpassningsbart för specifika behov är Microsofts affärssystem Dynamics NAV. Det är ett levande, effektivt och kundanpassat ERP som över 100 000 företag världen över använder idag med fördel. Programmet innefattar och knyter ihop alla verksamheten kärnfunktioner och möjliggör för en sund tillväxt och nya spännande affärsmöjligheter.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *