En takmålning kan ge ditt hus ett ansiktslyft

takmålning

Försummar du ditt hustak? Det en viktig del av hur ditt hus uppfattas utåt, även om vi själva lätt glömmer av det. En takmålning är ett snabbt och effektivt sätt att åstadkomma en fräsch fasad.

Vid en takmålning tvättas först alger och mossa bort från ditt tak, innan dina gamla takpannor målas om. Ett fräscht, nymålat tak ser inte bara bra ut, utan ger även ett bättre skydd mot vädrets påverkan. Detta kan vara viktigt för husets livslängd, inte minst i vårt nordiska klimat.

Om man inte är skolad i färg, form och hantverk kan det vara lätt att missa just taket när man vill ge huset lite nytt liv och lyster. För det första ser vi det mest inifrån, och rör oss sällan på det. För det andra är det lätt att glömma av hur fräsch grundfärgen var. Men nymålade takpannor gör verkligen skillnad och för att åstadkomma detta är det viktigt att kontakta ett företag som utför takmålning.

Du bör däremot inte ge dig upp på ditt tak själv, varken för att utföra den här sortens arbeten, eller av någon annan anledning. Detta gäller inte minst tegeltak, då det krävs rätt kunskap och kompetens för att ett sådant ska vara en säker plats att vistas på. En stunds försumbarhet eller otur på ett hustak får snabbt katastrofala följder.

Ett företag som utför den här typen av jobb att är Lorné Tak och Fasad. De finns i Göteborg med omnejd och kan utföra många olika sorters jobb inom tak och fasad.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *