Ekonomiassistent i Stockholm

ekonomiassistent stockholm

Alla företag behöver någon som sköter ekonomin, arbetar med siffror och sköter administrationen kring löner. Och visst är det oftast en ekonomiassistent som fixar med allt detta – och lite till. Det beror så klart på vilket företag man arbetar på som ekonomiassistent.

Att vara just ekonomiassistent i Stockholm innebär att man assisterar, biträder, någon annan på företaget. Men det kan även innebära att man ansvarar för egna arbetsuppgifter och projekt.

Som ekonomiassistent kan arbetsuppgifterna variera kraftigt från arbetsplats till arbetsplats, men behovet är alltid väldigt stort. Inte minst i storstäderna, som Stockholm. Det kan handla om att enbart syssla med skattefrågor eller enbart med bokföring.

Förr i tiden krävdes oftast inte mer än en gymnasial utbildning (förmodligen med ekonomisk inriktning) för att bli ekonomiassistent, men i dag har de flesta ekonomiassistenter eftergymnasiala utbildningar inom ekonomi. Genom att vidareutbildas inom rollen som ekonomiassistent har man möjligheten att bredda sina kunskaper och även öka möjligheten att byta arbetsplats. Detta är smart, inte minst i Stockholmstrakten där jobbmöjligheterna är stora och det finns flera bolag som är i behov av ekonomiassistenter med olika fokus.

För att kunna arbeta som ekonomiassistent är det viktigt att ha god datorvana och ännu viktigare är det att man kan arbeta i de program som sköter bokföring och andra uppgifter man har. Annat att ha i åtanke är vad man utbildar sig i. För att bli mer eftertraktad kan man även utbilda sig inom personal- och beteendevetenskap eller ledarskap och projektledning. Dessa tilläggsstudier kan både ge dig större ansvarsområden och göra dig mer eftertraktad på arbetsmarknaden.

Vad du än väljer att göra och hur du än väljer att göra det, är ekonomiassistent en smart väg att gå; det finns alltid möjligheter på arbetsmarknaden och en ekonomiassistent av något slag är alltid eftertraktad inom alla branscher och företag. Detta trots att konkurrensen ständigt ökar i och med att det blir ett mer och mer populärt yrke. Så satsar du på en karriär i Stockholm är det helt rätt väg att gå.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *