Datacenter i Stockholm och Sverige

Ett datacenter är, oavsett om företaget själv har ett eller om det finns hos en extern part, en dedikerad plats där företag kan förvara och styra det mesta av sin IT-infrastruktur. Det är en lokal eller ett utrymme för ett stort antal datorer och servrar och innehåller sådant som behövs för driften, såsom anslutning till internet, automatisk säkerhetskopiering, skydd mot datainfrång, brandsäkerhet och kylning.

I ett datacenter är miljön hårt kontrollerad vad gäller temperatur och fuktighet och detta beror på att man vill säkerställa prestanda och driftdugligheten för systemen. Ett datacenter kan antingen vara in-house eller så samlokaliserar företagets utrustning med en tredje part. Är det in-house ligger det i ett företags egen anläggning, men om utrustningen samlokaliserar hos en tredje part, så outrourcas det i en lokal någon annan stans. Om man outsourcar så innebär det inte att kontrollen av utrustningen överlåts, utan snarare att man finner en lämplig plats där utrustningen kan vara; även kallat colocation.

I Sverige finns det många datacenter som erbjuder colocation och hosting, där man kan ställa din utrustning och driva sin IT-infrastruktur. Det är ett bra sätt för företag att spara pengar på sådant som säkerhet, strömförsörjning, ventilation och internetanslutning. Det brukar även innebära mycket säker och god konnektivitet. Finner du ett datacenter som dessutom bedriver mycket säkra och miljövänliga tjänster, så har du funnit ett bra sådant. Att se över ett datacenters miljötänk samt säkerhet är två viktiga punkter i sökandet av det perfekta datacentret. Det kan även vara bra att se till att det är ett lokalt datacenter som har öppet dygnet runt för en smidig tillgänglighet för dig som kund.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *