Besök Astrid Lindgrens hem

astrid lindgrens hem

Om du har vägarna förbi Vimmerby kan det vara läge att stanna till och utforska staden lite. Här hittar du nämligen en hel del spännande, inte minst platser med starka kopplingar till Astrid lindgren. På Astrid Lindgrens Näs kan du besöka den omgivning landets mest folkkära författare växte upp i.

Här kan du kliva in i hennes bostad, på Dalagatan 46, som är bevarad precis som när hon bodde där och skrev de sagor som har blivit en del av de flesta svenska barns barndom. Det här är en plats där man både känner historiens vingslag, och sagornas närvaro.

Många av de personer som utgör grunden i hennes berättelser träffade hon här, och det var här hon själv lekte i snickerboan.

Spännande trädgårdar

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs är också ett spännande kapitel. De är influerade av de teman som varit viktiga för hennes författarskap, såsom mod, melankoli, livsglädje och frihet. Här finns också en berättarslinga som ger en utökad bild av författarens inre värld och funderingar.

Trädgårdarna har skapats för att reflektera hennes stämningar och tankar på ett lite annorlunda sätt. De tar utgångspunkt från centrala teman från hennes böcker, teman som kommer till liv under en vandring i de här vackra och genomtänkta omgivningarna, väl värda att spendera en vår- eller sommardag i.

Astrid Lindgren Näs AB startades till 100-årsminnet av hennes födelse. Ägare var till en början Vimmerby kommun, men sedan 2017 drivs företaget av Astrid Lindgrens Världs AB, som ägs av Astrid Lindgrens barn och barnbarn. Astrid Lindgrens Näs ser som sin uppgift att driva ett kulturcentrum i Vimmerby, med Astrid Lindgrens liv, gärning och värderingar som grund.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *