Att anlita experter för chefsrekrytering

Chefsrekrytering är lite mer komplext än andra rekryteringsprocesser. Kanske säger det sig självt för de flesta. Chefer handhar större ansvar, innehar andra typer av kompetens än för mindre kvalificerade tjänster och har dessutom vanligtvis varit några år i karriären innan de träder in i en chefsroll. För rekryteringar kräver det därför ofta mer komplexa personlighets- och färdighetstester, fler antal intervjuer, analyser av ledaregenskaper och projektledningsegenskaper.

Under rekrytering av chefer inom olika områden; marknad, kommunikation, teknik, strategi eller konstruktion, krävs ett antal kvalitetshöjande moment och metoder för att ta reda på vilka slags färdigheter, kompetenser, erfarenheter och egenskaper som den potentiella chefen innehar. Detta kräver även kompetens för att utföra och genomföra dessa moment. Och att gå på magkänsla och intuition är inte en tillförlitlig metod för chefsrekrytering. Här gäller det att vara noggrann, och kanske mer noggrann än vid andra rekryteringsprocesser. En felrekrytering kan nämligen bli väldigt kostsam – så investera i chefsrekryteringen.

Fördelar med att anlita experter på rekrytering av chefer

Att anlita experter på chefsrekrytering har flera fördelar värda att se över. En första är att de har genomfört processen många gånger tidigare, och inom flera branscher och områden dessutom. De vet vad som fungerar. De vet hur de ska göra det med kvalitet. De vet vilka skillnader som gäller för olika branscher. De vet vilka tester och analyser som är lämpade. Vilka intervjumetoder som har bäst resultat genom åren, hur triangulering genomförs och får bäst resultat, vilka egenskaper som avgör utifrån analysmetoder, lämpliga färdighets-, prestations- och kompetenstester och så vidare. De är helt enkelt experter på området och det är trots allt en viss skillnad på att genomföra rekrytering av chef internt och externt. Dessutom har ofta rekryteringskonsulter och rekryteringsbolag redan ett gediget uppbyggt nätverk av duktiga chefer.

Vill du få till en chefsrekrytering av hög kvalitet? Investera i processen och låt experter handha er rekrytering.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *