Arkitektur-app om Stockholm

arkitektbyråer i Stockholm

Finns det inte en app för det här? Frågan ställs frekvent av app-generationen, inför de mest skilda problem. Den nya tekniken har gett många nya möjligheter för människan och tekniken att interagera, inte minst med hjälp av de nya smarta mobiltelefonerna.

Det är sällan man behöver gå vilse nu för tiden, till exempel. En smartphone pekar dig alltid i rätt riktning. Mobiltelefoners förmåga att guida sina användare i stan får fler och fler tillämpningar, och Arkitektur- och designcentrum i Stockholm släppte för några år sedan en app som uppmärksammar spännande arkitektur i staden, och gör projekten tillgängliga för en större publik.

Guidning till 40 olika projekt

Stockholm har en anrik historia när det gäller arkitektiska lösningar, fullt i klass med de flesta internationella storstäder, och många projekt av hög klass har utförts de senaste åren av arkitektbyråer i Stockholm. Med hjälp av appen, som heter Arkitektur Nu/Stockholm, så kan du få guidning till 40 av de senaste årens mest intressanta och uppmärksammade byggnadsprojekt.

I mappen finns kartor till de olika platserna, bilder och information. Här finns bland andra kulturhuset Cyklopen, förskolan Paletten, Norra Djurgårdsstaden, och Sven-Harrys konstmuseum, för att nämna några framträdande exempel på de byggnader som valts ut.

Appen innehåller en mångfald av byggnadstyper och platser i Stockholm, och ambitionen har varit att ge en väl rundad bild av vad som sker inom huvudstadens arkitektur.

Appen är dessutom även gjord med turister i åtanke, och finns därför även på engelska. Stadens arkitektur är ett vanligt intresse bland turister, som ofta vill veta var det senaste projektet finns. De som inte har en smartphone att ladda ned appen på kan hitta motsvarande information på museets hemsida.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *