3 bra saker att känna till innan du ska köpa luft/vatten-värmepump

värmepump

Att ha en värmepump hemma har blivit mer och mer populärt. Dels värmer den upp och gör det behagligt i bostaden, men kan också innebära sänkta uppvärmningskostnader.Innan man köper en värmepump finns det vissa saker som är bra att känna till, här presenterar vi 3 av de viktigaste.

1. Skillnad mellan luft/vatten och luft/luft

 

Det finns två typer av vanliga värmepumpar: Luft/luft och luft/vatten. De fungerar på lite olika sätt. Luft/luft-värmepumpen använder energi i utomhusluften och sprider in varm luft i bostaden. Detta är den vanligaste typen och passar bra i öppna bostäder som gör det möjligt för luften att röra sig fritt. Den andra typen, luft/vatten-värmepumpen värmer inte upp luften direkt i bostaden. Istället använder den energi i utomhusluften för att värma upp vatten i bostaden, oftast i element eller golvvärme.

2. Välj rätt återförsäljare av värmepumpar

Det är viktigt att köpa sin värmepump på rätt ställe. Samma modell av värmepump kan kosta olika mycket i olika butiker, så det är alltid bra att göra lite efterforskningar innan köpet. Det är också bra att komma ihåg att man inte bara betalar för värmepumpen. Det kan vara värt att betala lite extra för en värmepump hos en pålitlig återförsäljare med lång erfarenhet, hög kundnöjdhet och bra villkor mot dig som kund.

3. Vem ska installera värmepumpen?

När man köper en värmepump måste den också installeras. Detta kan man göra själv eller anlita någon som gör det. Under senare tid har det blivit populärt att beställa både värmepump och installation av den från samma återförsäljare. Detta kan man ofta göra online för att det göra det så bekvämt som möjligt.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *